Al ons nieuws vind je hier!

 • 23-02-2023
 • 10-03-2023

Beste liefhebber,

 

Hier vind je de link naar onze Infobrochure van 2023. Deze bevat de belangrijkste informatie wat betreft het komende duivenseizoen!

 

 

gallery/Informatiebrochure 2023-1.docx

 • 11-03-2023: Belangrijke info voor seizoen 2023 

 • 13-04-2023

Klik op onderstaande link voor meer info over de kampioenschappen, chippen en mutaties!

 

Info Seizoen 2023

Klik op onderstaande link voor alle info over de mutaties! Heel belangrijk om een vlot seizoen te hebben!

 

Info Mutaties + Formulier

Info Samenspel Midden Waas Noyon en info Noyonverbond Waasland.

 • 16-06-2023

Beste liefhebbers,

 

We hebben al flink wat T-shirts kunnen verkopen! Echter zijn er nog een paar die we ook graag aan jullie willen verkopen, en dan ook nog eens tegen een hele leuke prijs! Alles moet weg!!! Voor de resterende

T-shirts vragen we 10 Euro per stuk, een spotprijs! Alle overgebleven maten zijn XL, maar mits hulp van de droogkast kan dit nog wel wat verkleinen! Laat iets weten indien je interesse hebt (via onze Contactpagina) of in het café bij Elsie! Vergeet ook niet dat jullie hiermee onze maatschappij een duwtje in de rug geven! Laat gerust iets weten!

 • 19-06-2023

Kouterkermis komt dichterbij!

 

Nog een goeie twee weken en het is zover, op woensdag 5 juli organiseren wij onze Kermisvlucht met als omtrek gans

Oost-Vlaanderen! 

 

Wij hebben een aangepaste kaart voorzien (zie hieronder) en woensdag zijn er overheerlijke boterhammen in het lokaal terwijl jullie wachten op de uitslag! Dit wil je niet missen! De onkosten en uitslag zijn ook volledig gratis! We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen!

 • 26-06-2023

Belangrijk nieuws! Vanaf volgend weekend 02-07-2023 voorzien wij geen waarborgen meer voor de categorieën Oude+Jaarse en Jaarse duiven! Wij zullen enkel nog vluchten organiseren voor de jonge duiven! Hieronder vind je onze eerste waarborg voor komend weekend.

 • 17-07-2023

Beste liefhebbers,

 

Vanaf komende zondag 23-07-2023 Spelen we enkel nog met jonge duiven op Noyon!!!

Verder willen we jullie nog informeren dat Sint-Gillis-Dendermonde volgens de KBDB en het hoofdlokaal Sint-Gillis-Waas wel degelijk bij de omtrek van het Noyonverbond behoort omdat Sint-Gillis onder grondgebied Dendermonde valt.

 • 01-08-2023

Nog even ter herinnering... Op vrijdag 11 augustus organiseren wij onze overheerlijke BBQ! Wil je er graag bij zijn? Vergeet je dan niet in te schrijven! Tot en met 4 augustus kan je inschrijven. De formuliertjes hiervoor vind je bij Elsie aan de toog (even vragen), of via Kris en Alexandra. Iedereen is welkom! Tot dan!

 • 01-08-2023

Het weer maakt rare sprongen over de ganse wereld! We mogen ons dan toch een beetje gelukkig prijzen dat we niet aan extreme hitte, bosbranden of overstromingen worden blootgesteld. Jammer genoeg lijkt het hier nu wel herfst met dagen waarop we de zon niet zien, zoals morgen voorspeld wordt dus. En vandaar dat onze duiven een verplichte rustdag krijgen. Hopelijk is de regen volgend weekend even niet van de partij en zien we jullie allemaal terug op zaterdag om in te korven! Tot dan!

Beste liefhebbers,

 

Zoals jullie weten spelen wij enkel nog met jonge duiven. Wij kunnen dus ook geen oude duiven meer aanvaarden voor port! Gelieve hier aandacht aan te besteden.

 

Volgende week dinsdag 15-08-2023 is een feestdag (Onze Lieve Vrouw Hemelvaart). Even dit bericht om verwarring te voorkomen, onze weekvlucht zal gewoon plaatsvinden op woensdag 16-08, na overleg met Bauwens. Iedereen welkom! 

 • 09-08-2023
 • 30-08-2023

Beste liefhebbers,

 

Vandaag was onze laatste weekvlucht vanuit Quiévrain, zoals aangevraagd bij de KBDB voor dit seizoen.

Natuurlijk doen we nog een tijdje verder met onze weekendvluchten!

Iedereen is welkom! 

 • 15-10-2023

Beste liefhebbers,

 

Hierbij even een update met ons meest recente nieuws.

 

 1. Op zaterdag 28 oktober om 19u00 vindt onze jaarlijkse ledenvergadering plaats in het lokaal. Iedereen die zijn hoklijst bij ons heeft ingediend in 2023, wordt gezien als officieel lid van onze maatschappij, ook de medewerkers (volgens artikel 9) hebben stemrecht. De leden ontvangen binnenkort ook nog een uitnodiging op naam, hetzij via e-mail (voor de liefhebbers die een e-mailadres hebben) of in de brievenbus. Gelieve, binnen de grenzen van het mogelijke, aanwezig te zijn in het belang van onze maatschappij, tot dan!
 2. Op zondag 29 oktober vanaf 11u00 kunnen de liefhebbers die nog een tegoed hebben staan dit in de bureau in het lokaal komen afhalen. De tegoeden worden op naam in een aparte enveloppe gestoken. Uiteraard zijn jullie vrij om het bedrag bij afhaling te controleren. Iedereen die nog tegoeden heeft, is van harte welkom!
 • 10-11-2023

Beste liefhebbers,

 

Op zaterdag 11/11/2023 (morgen) om 11u zullen wij in ons lokaal aanwezig zijn om de laatste hoklijsten te ontvangen. Tevens zijn er nog enkele tegoeden die nog uitbetaald moeten worden. Even ter herinnering: het indienen van de hoklijsten moet gebeuren voor 15-11-2023!!! Dus wie zijn hoklijst nog niet heeft ingediend: van harte welkom, morgen om 11u in ons lokaal!

 • 24-11-2023

Beste liefhebbers,

 

Aangezien wij gemerkt hebben dat er veel duivenmelkers niet op de hoogte zijn van de tegemoetkoming voor het inschrijvingsgeld van een sportvereniging (Duivensport valt hier ook onder), willen we jullie dit even laten weten. Elke duivenmelker kan gewoon bij de mutualiteit langs gaan en dit document aanvragen! Daarna vul je de gegevens in, en kan je bij ons (Alexandra) langs komen voor de stempel van onze vereniging, die vereist is. Deze tegemoetkoming werkt zelfs met terugwerkende kracht. Dit wil zeggen dat je tot drie jaar terug kan gaan om recht te hebben op de tussenkomst! Een aanrader voor elke duivenmelker dus! Zie ook hieronder de afbeelding van een standaard aanvraagdocument. Voor alle duidelijkheid: deze tegemoetkoming geldt ook bij de Liberale Mutualiteit!

 • 20-12-2023

Beste liefhebbers,

 

Op donderdag 28/12/2023 tussen 11u en 12u30 zullen wij in ons lokaal aanwezig zijn voor het afhalen van de bestelde ringen. Tot dan!

 • 09-01-2024

Beste liefhebbers,

 

Na een tijdje 'radiostilte' kunnen we nu met trots zeggen dat wij wel degelijk verder gaan met de Noyon Vluchten! En neen, dit zal niet gebeuren in een verbond, wij spelen ALLEEN op Noyon! Dus dat betekent sowieso onze eigen kaart (waarborg) en eigen uitslag! Wij hopen natuurlijk op een goede opkomst van jullie, want het spreekt vanzelf dat wij in het geval van te weinig deelnemers/duiven genoodzaakt zullen zijn om vroegtijdig te stoppen met de vluchten op Noyon... Maar we gaan ervoor en bekijken het positief! Wij hopen jullie allen te mogen verwelkomen bij de start van het seizoen!

De vluchtkalender volgt later nog, van zodra de KBDB deze heeft goedgekeurd.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Het bestuur

 • 10-01-2024

Beste liefhebbers,

 

Vandaag, woensdag 10-01-2024, was het eindelijk zover! Onze online bonverkoop is van start gegaan op volgende website:

 

www.duivenverkoop.be

 

Neem zeker eens een kijkje!

 

De online verkoop loopt tot en met 2 februari 2024 om 20u00. De volgende dag, zaterdag 3 februari om 17u00, zal de eindverkoop plaatsvinden in ons lokaal. Vanaf 16u00 is er de mogelijkheid om de duiven die ter plaatse worden aangeboden te bezichtigen. Tevens serveren wij lekkere boterhammen en is er een leuke tombola die vooral gericht is op de duivenmelkers! Tot dan!!!

 

Met vriendelijke groeten,

 

Het bestuur

 • 05-02-2024

Beste liefhebbers,

 

Het bestuur van onze maatschappij wenst iedereen van harte te bedanken voor hun bijdrage aan onze bonverkoop! Wat een succesvolle avond is het geworden! Bedankt aan alle bonschenkers, bonkopers en bieders voor de steun aan onze maatschappij, en natuurlijk niet te vergeten onze gulle schenkers die ons geholpen hebben met een mooie gift! Tevens willen wij ook graag de mensen bedanken die de boterhammen gesmeerd en rondgedragen hebben. Dus: Iedereen nogmaals van harte bedankt!!! 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Het bestuur 

 • 03-03-2024

Beste leden en andere liefhebbers,

 

De start van het nieuwe duivenseizoen nadert met rasse schreden. We kijken er dan ook allemaal naar uit! Naar jaarlijkse gewoonte zullen jullie ook onze infobrochure ontvangen. Hierin vinden jullie alle nuttige informatie terug over onze maatschappij. De infobrochure zal uitgedeeld worden tijdens het intekenen van onze eerste vlucht. Toch is er belangrijk nieuws dat ik nu al met jullie wil delen en dit wat betreft het koppelen (chippen) van jullie duiven. Vanaf woensdag 13 maart zal ik beschikbaar zijn voor het chippen van de duiven en dit telkens twee maal per week. Jullie kunnen gerust bellen of mailen om een afspraak te maken. De dagen waarop ik de duiven standaard kan koppelen zijn woensdag en vrijdag, en dit telkens in de namiddag tussen 14u en 18u (later kan eventueel ook, maar graag niet later dan 20u00). Indien er duivenmelkers zijn voor wie deze tijdstippen echt niet passen (omwille van een grondige reden), dan kan er ook steeds contact opgenomen worden met mij om een ander tijdstip te regelen. Ik wil nog even ter herinnering hier meedelen wat er meegebracht moet worden voor het koppelen:

 

 • De klok (jullie bakje)

 • Een lijst met ringnummers van de duiven die gekoppeld moeten worden

 • Jullie lidkaart van de KBDB

 • Eventueel chipringen van jezelf die nog bruikbaar zijn

 • De prijs voor een nieuwe chipring bedraagt 1,60 Euro

 • Per duif betaal je 0,20 Euro Cent voor het chippen zelf

 • Vergeet ook niet om nadien thuis te controleren of het koppelen correct is verlopen door de chipringen op jullie plaat te leggen. Nadien moet je wel nog even je bakje wissen!

 

Dit is zo ongeveer het belangrijkste wat het koppelen (chippen) betreft. Laat dus maar gerust weten wanneer je zou willen langskomen hiervoor!

 

Hartelijke groeten,

 

 

Alexandra

 

Secretaris Eerlijk Duurt Langst Zele

Alle contactgegevens kan je terug vinden hier op de website

(Pagina 'Contacteer ons')

Leervlucht jonge duiven donderdag 16 mei!

 

Beste liefhebbers,

 

Komende donderdag 16 mei organiseren wij opnieuw een leerdracht voor jonge duiven vanuit Burst. Er kan ingekorfd worden tussen 10u en 11u. Iedereen is van harte welkom! Delen is lief!

 

Vriendelijke groeten,

 

Het bestuur

 • 13-05-2024

Op algemene vraag onderstaande link naar onze informatiebrochure van dit seizoen!

 

Infobrochure 2024

 • 15-05-2024
 • 22-05-2024

Leervlucht jonge duiven vrijdag 24 mei!

 

Beste liefhebbers,

 

Komende vrijdag 24 mei organiseren wij voor de laatste keer een leerdracht voor jonge duiven vanuit Burst. Er kan ingekorfd worden tussen 10u en 11u. Iedereen is van harte welkom! Delen is lief!

 

Vriendelijke groeten,

 

Het bestuur