Duivenmaatschappij Eerlijk duurt Langst Zele

Al ons nieuws vind je hier!

  • 23-03-2023

Zoals eigenlijk al een beetje verwacht werd, heeft de KBDB zojuist laten weten dat ALLE vluchten van komend weekend afgelast worden omwille van het slechte weer. Hopelijk krijgen we snel beterschap en kunnen we van start gaan! Wij zijn er alleszins klaar voor! Tot snel!

  • 11-03-2023: Ledenvergadering van 8 maart en chippen

Beste liefhebbers en leden,

 

Bedankt voor jullie aanwezigheid op onze ledenvergadering van woensdag 8 maart 2023! De meeste info kan je terug vinden in de infobrochure die jullie hebben gekregen, deze kan je ook lezen als je op deze link klikt of via onderstaande post van gisteren.

 

Verder werd het volgende nog besproken op de vergadering (en vooraf tijdens het PAS Infomoment):

 

- Bij de start van het seizoen voor de jonge duiven, zal tijdens de eerste drie weekends de aangeduide serie van twee mogelijk zijn vanaf drie Euro.

- De leden die op Noyon spelen, kunnen gratis meedoen aan de kampioenschappen onder dezelfde voorwaarden als de kampioenschappen op Quiévrain, namelijk: als je een bon/duif/gift hebt geschonken of een bon/duif hebt gekocht op onze bonverkoop.

- We hebben nu dus twee gloednieuwe Masters voor het inkorven en afslaan, die zijn aangepast aan het huidige duivenspel. Iedereen kan nog gewoon komen spelen met zijn/haar huidige systeem, en natuurlijk ook de melkers die het PAS Systeem gebruiken. Daarom moeten we extra hameren op het belang van de mutaties en het chippen! Het is namelijk zo dat NIET-GEMUTEERDE duiven NIET kunnen ingekorfd worden. Ook duiven die NIET op je koppelingslijst staan, of foutief staan, kunnen niet ingekorfd worden! Dus breng zeker je mutaties en chippen in orde om problemen tijdens het seizoen te vermijden! Hieronder vind je alle info over de mutaties (bericht van 23-02-2023). 

- Een echte noodkoppeling in het geval van een kapotte chip blijft nog steeds mogelijk (zie ook infobrochure).

- De chipringen kosten 1,70 per stuk. We hebben geen vaste zitdagen meer, dus als je je duiven wilt laten chippen, neem dan even contact op om een afspraak te maken. 


 

  • 10-03-2023

Beste liefhebber,

 

Hier vindt u onze Infobrochure van 2023. Deze bevat de belangrijkste informatie wat betreft het komende duivenseizoen!

 

 

gallery/Informatiebrochure 2023-1.docx

  • 23-02-2023

KBDB Mutaties 2023

 

 

Beste liefhebber,                     


Vanaf seizoen 2023 worden ook alle ingekorfde duiven op de snelheidsvluchten Quiévrain & Noyon gecontroleerd. Ook natuurlijk voor alle andere wedstrijdvluchten. Niet gemuteerde duiven, of niet correct gechipte duiven zullen onherroepelijk uit de uitslag verwijderd worden.

 

Via jullie persoonlijke KBDB admin kunnen jullie bekijken of je duivenbestand in orde is voor komend seizoen, via:

 

 

Mijn hok - Mijn koppellijst

 

 

Het is in jullie eigen belang om dit grondig na te kijken om problemen te vermijden tijdens het seizoen 2023. Indien jullie mutaties wensen te laten uitvoeren door de KBDB voor aangekochte of geruilde duiven en dit zowel voor oude, jaarse, als jonge duiven in 2023, lees dan even verder!

 

Hiervoor kunnen jullie de mutatieformulieren binnenbrengen in lokaal Eerlijk Duurt Langst, in café Het Zonhoekje te Zele, Veldeken 146, op zondagvoormiddag. Indien dit voor jou enkel tijdens de week lukt, graag dan vooraf even telefoneren naar Kris of Alexandra, op volgende nummers:

 

Kris: 0497 31 95 81
Alexandra: 0473 73 84 64

 

Je kan ook altijd contact opnemen via onze website:

 

https://www.lpsvlaanderen.be/Contact/

 

Gelieve het volgende mee te brengen om de aanvraag tot mutatie in orde te brengen:

 

1. Ingevuld mutatieformulier ( zie bijlage onder deze tekst)
2. Eigendomsbewijzen KBDB
3. Gepast geld

 

Dit alles graag bezorgen in een gesloten enveloppe met uw naam duidelijk geschreven op de voorzijde van de enveloppe. Al deze mutaties zullen door ons overgemaakt worden aan de KBDB. Van zodra wij de eigendomsbewijzen ontvangen, zullen wij ervoor zorgen dat deze aan jullie bezorgd worden (via post, e-mail, etc).

 

Wij hopen en rekenen op jullie medewerking!

 

Hartelijke Groeten,

 

Het bestuur van Eerlijk Duurt Langst