Hier kan je nog eens (her)bekijken wie er tijdens het seizoen van 2023 per vlucht de eerste plaats heeft gepakt bij de Jonge Duiven!

 

Op deze pagina kon je twee keer per week een leuke foto vinden van de duivenmelker die de snelste JONGE duif had op de uitslag van onze wedvlucht vanuit Quiévrain en zich dus terecht 'Duivenmelker in the Spotlight' mocht noemen! Enjoy!

Wedvluchten Quiévrain 03-04-2023 en 09-04-2023:

 

Op deze vluchten kunnen we wel stellen dat Philemon Staes een mooie prestatie heeft neergezet met zijn duiven!!! Proficiat Philemon! En nog veel succes gewenst voor de rest van het seizoen!

Wedvlucht Quiévrain 23-04-2023:

 

Wat een klinkende prestatie vandaag van Tim (Spinette Jean-Paul)!!! Zijn duiven kwamen super goed en gingen met het merendeel van de prijzen lopen! Gefeliciteerd Tim en nog veel succes gewenst voor de rest van het seizoen!

Wedvlucht Quiévrain 30-04-2023:

 

Vandaag noteerden we een mooie prestatie van Glenn De Lathauwer! Hij ging met de meeste prijzen lopen en dus van harte proficiat gewenst Glenn met het resultaat! We wensen je het beste voor de rest van het seizoen!

Wedvlucht Quiévrain 08-05-2023

 

Het was lang wachten dit weekend op het lossen van de duiven. Het weer gooide opnieuw roet in het eten. Uiteindelijk werden de duiven in Quiévrain gisteren (maandag) gelost om 13u! Eddy Govaert behaalde de meeste prijzen en mag zichzelf met trots een 'Duivenmelker in the Spotlight' noemen! Gefeliciteerd met deze mooie prestatie Eddy! En nog veel geluk voor de rest van het seizoen!

Wedvlucht Quiévrain 14-05-2023

 

De duiven vanuit Quiévrain werden gisteren om 13u gelost na het wegtrekken van de bewolking

's ochtends. Onze Philemon Staes haalde de meeste prijzen binnen en mag zich alweer en met trots 'Duivenmelker in the Spotlight' noemen! Gefeliciteerd met deze knappe prestatie Philemon! En nog veel geluk voor de rest van het seizoen! Hier zie je Philemon met Amanda, die ook haar steentje bijdraagt met het opleren van de duiven!

Wedvlucht Quiévrain 21-05-2023

 

Eindelijk zat het weer eens mee en konden de duiven om 09u00 gelost worden! Hopelijk zijn we nu vertrokken voor een mooi seizoen! De duivenmelker die gisteren met de meeste prijzen aan de haal ging was opnieuw Tim (Wed Jean Paul Spinette). Een mooie overwinning Tim, proficiat! Nog veel succes voor de rest van je seizoen!

Weekvlucht Quiévrain Jonge Duiven 24-05-2023

 

Dit was onze eerste wedvlucht in de week voor de jonge duiven! Het weer was ons goed gezind en de jonge duiven konden reeds om 08u10 gelost worden vanuit Quiévrain! Ondanks het feit dat er heel weinig jonge duiven (en dus deelnemers) waren, blijft de prestatie van Guido Roels (Roels Gebroeders) een hele mooie! Proficiat Guido en nog veel geluk toegewenst voor de rest van het seizoen!

Quiévrain 28-05-2023

 

Op deze vlucht vanuit Quiévrain was het alweer Eddy Govaert die met de meeste prijzen ging lopen! Een verdiende 'Duivenmelker in the Spotlight' met zo'n goede duiven! Een leuke foto volgt later nog!!!

Weekvlucht Quiévrain Jonge Duiven 31-05-2023

 

Het weer was ons alweer goed gezind en de jonge duiven konden reeds om 08u10 gelost worden vanuit Quiévrain! Hopelijk blijft dit zo! En 85 getekende jonge duiven, was voor onze maatschappij een mooie opkomst, wij waren tevreden!

 

De duivenmelker die met de meeste prijzen ging lopen, was Freddy Deolet. Proficiat Freddy en nog veel succes gewenst voor de rest van het seizoen!

Vanaf nu gaan we dus steeds de duivenmelker die op een wedvlucht vanuit Quiévrain de snelste jonge duif kan voorleggen 'In the Spotlight' zetten. Dus vandaag beginnen we met Emiel Vancauteren! Zijn eerste duif werd geconstateerd om 09.17460 en werd zo de eerste op de uitslag! Proficiat Emiel! We wensen je verder nog veel succes voor de rest van het seizoen!

Wedvlucht Quiévrain 04-06-2023

 

De zon was zondagmorgen al vroeg van de partij dus de duiven vanuit Quiévrain werden om 08u00 gelost. Zoals jullie kunnen zien op de uitslag, was het Guido Roels (Roels Gebroeders) die de snelste jonge duif had. Bovendien pakte hij ook nog eens de meeste prijzen bij de jonge duiven. Gefeliciteerd Guido en nog veel succes!

Toch ook zeker het vermelden waard, is de prestatie van de duiven van Robert Van Holewinckel! Zowel bij de Oude+Jaarse als bij de Jaarse had hij de snelste duif. Gefeliciteerd Robert en ook nog veel succes gewenst voor de rest van het seizoen!

Weekvlucht Quiévrain Jonge Duiven 07-06-2023

 

Om 08u10 werden de jonge duiven gelost vanuit Quiévrain! De duivenmelker die de snelste jonge duif had, was deze keer Antoine Geerinck. Jammer genoeg was Antoine reeds vertrokken alvorens ik een foto kon nemen. Hoe dan ook verdient hij de titel van 'Duivenmelker in the Spotlight' Gefeliciteerd Antoine en we wensen je nog veel succes voor de rest van het seizoen!

Vandaag is het ook een beetje een speciale editie omdat we nog een tweede duivenmelker hebben die zeker ook de titel van 'Duivenmelker in the Spotlight' verdient! Marc Cooreman kan mooie resultaten voorleggen de laatste weken. Hij had vandaag ook de eerste serie en eindigde op de tweede plaats wat betreft het aantal prijzen! Zijn duiven komen momenteel heel goed, dus daarom hebben we hem ook de titel gegeven. Proficiat Marc en nog veel succes gewenst voor de rest van jouw seizoen!!!

Wedvlucht Quiévrain 11-06-2023

 

Deze keer krijgen jullie ook nog de leuke foto van Eddy Govaert, die ondertussen heel goed blijft presteren! Maar natuurlijk eerst onze recente 'Duivenmelker in the Spotlight' Deze keer was het Robert Van Holewinckel die de snelste jonge duif had! Mooie prestatie Robert en veel geluk gewenst voor de rest van jouw seizoen! 

Zoals gezegd mochten we deze leuke foto's ontvangen van Eddy Govaert! Ook hij was reeds 'Duivenmelker in the Spotlight' en ook deze keer ging hij met de prijzen lopen bij de Oude + Jaarse en de Jaarse duiven! Deze twee prachtige foto's tonen Eddy met zijn kleinzoon Vic en met de hond Leo. Eddy zegt zelf: "Vic is mijn toekomstige opvolger met een duiventil van het Govaert ras. Voorlopig helpt hij zijn pépé." Dat belooft dus veel goeds voor deze jonge man! Heel mooi om te zien dat de jeugd nog interesse toont en dat dus de opvolging verzekerd is! Van harte gefeliciteerd Eddy, en nog heel veel geluk en goede resultaten gewenst voor de rest van het seizoen!

Daarnaast konden we eindelijk een foto strikken van Antoine Geerinck! Hij was reeds één keer onze 'Duivenmelker in the Spotlight' en deze vlucht was hij degene die met de meeste prijzen ging lopen! Bedankt voor de foto Antoine en nog veel succes gewenst met je duiven!

Weekvlucht Quiévrain 14-06-2023

 

Door de extreme temperaturen werd er beslist dat de duiven vanuit Quiévrain vanaf 07.00 uur gelost konden worden. Een ideale maatregel als je 't mij vraagt! Dus Oost-Vlaanderen werd vandaag gelost om 07u10 (een uurtje vroeger dan normaal). Gisteren hadden we enkele duivenmelkers die kwamen tekenen, maar de meesten hielden hun duiven binnen. Desondanks kwamen we toch nog aan 42 jonge duiven. De 'Duivenmelker in the Spotlight' was deze keer alweer onze Robert Van Holewinckel! Hij had opnieuw de snelste jonge duif! Proficiat Robert en doe zo voort!

Wedvlucht Quiévrain 18-06-2023

 

De zon liet vandaag op zich wachten met heel wat bewolking. We hebben dus lang moeten wachten tot de duiven gelost konden worden. Uiteindelijk was het zover! De duiven vanuit Noyon werden om 12u30 gelost, de duiven vanuit Quiévrain om 13u30. Onze 'Duivenmelker in the Spotlight' die vandaag de snelste jonge duif had, is Paul Roels! Van harte proficiat Paul en nog veel succes de rest van je seizoen!

Vast en zeker ook het vermelden waard, zijn de prestaties van de duiven van Etienne Smet en Frans De Beule vanuit Noyon! Etienne eindigde met zijn eerste duif op een mooie 34ste plaats en Frans (en Filip) De Beule behaalden de 48ste plaats en vielen zelfs nog in de prijzen. Dit dus allemaal op de Noyonvlucht met in totaal 349 Jonge Duiven. Gefeliciteerd aan jullie beiden!

Weekvlucht Quiévrain 21-06-2023

 

Ondanks de tegenstrijdige weerberichten, was het vandaag mooi 'duivenweer' Zoals voorzien konden de duiven al om 08u10 gelost worden vanuit Quiévrain! Onze 'Duivenmelker in the Spotlight' was vandaag opnieuw Guido Roels (Roels gebroeders)! Op onderstaande foto zie je Guido volop in de weer met het bekijken van de uitslag. Ook deze keer ging Guido Roels (Roels gebroeders) met het merendeel van de prijzen lopen! Proficiat Guido en dat de rest van jouw seizoen heel goed mag verlopen!

Wedvlucht Quiévrain 25-06-2023

 

Wat een prachtig weer was het vandaag! Om de hitte voor te zijn, werden de duiven vanuit Noyon om 07.00 uur gelost en de duiven vanuit Quiévrain om 07.30! Onze 'Duivenmelker in the Spotlight' is vandaag Benoit Van Winckel!!! Zijn jonge duif was de snelste van alle jonge duiven in de wedvlucht! Van harte proficiat Benoit en we wensen je nog veel geluk en succes toe voor de rest van jouw seizoen! 

Weekvlucht Quiévrain 28-06-2023

 

Vandaag was het eerst bewolkt, maar gelukkig klaarde het nadien snel op! De duiven vanuit Quiévrain konden om 10u10 gelost worden. Onze 'Duivenmelker in the Spotlight' is vandaag Frans De Saeger! Een echte Quiévrain specialist met goede duiven. Zijn jonge duif was de eerste op de uitslag! Gefeliciteerd Frans en nog veel succes gewenst!

Wedvlucht Quiévrain 02-07-2023

 

Wat een ongeziene prestatie tot nu toe! Frans De Saeger won opnieuw de titel van 'Duivenmelker in the Spotlight' Hij had voor de tweede keer op rij de snelste jonge duif vanuit Quiévrain! Proficiat Frans en nog veel succes toegewenst!

Kermisvlucht Quiévrain 05-07-2023

 

Onze kermisvlucht was een groot succes! De duivenmelker die deze keer de titel 'Duivenmelker in the Spotlight' verdiend heeft gewonnen met de snelste jonge duif vanuit Quiévrain is De Bruyn Petrus en Davy uit Hamme! Jammer genoeg was ik net te laat om een leuke foto te nemen.

 Proficiat Petrus en Davy en nog veel succes gewenst voor de rest van jullie seizoen!

Wedvlucht Quiévrain 09-07-2023

 

En warm dat het was! Gelukkig konden de duiven al om 07u30  gelost worden. De duivenmelker die deze keer de snelste jonge duif had vanuit Quiévrain en dus de nieuwe 'Duivenmelker in the Spotlight' wordt, is Marc Cooreman! Proficiat Marc en nog veel succes!

Weekvlucht Quiévrain Woensdag 12-07-2023

 

Deze weekvlucht was een groot succes!!! Met 290 getekende duiven en 24 deelnemers was dit onze beste vlucht van het seizoen tot nu toe! Ook omdat er door de deelnemende melkers flink wat gezet werd. Het was een mooie avond met een gezellige babbel achteraf! De duiven konden om 08u10 gelost worden. De titel van 'Duivenmelker in the Spotlight' ging deze keer naar Dirk Huyck. Hij had de drie snelste duiven vanuit Quiévrain, een topprestatie. Van harte gefeliciteerd Dirk en nog veel succes gewenst voor de rest van jouw seizoen! Ook nog het vermelden waard, is dat het prijzengeld mooi verdeeld werd onder de deelnemers, dat maakt het toch extra leuk!

Wedvlucht Quiévrain 16-07-2023

 

De wind was goed aanwezig gisteren, maar voor de rest was het best wel goed duivenweer, het was ook wat minder warm. Deze keer gaan we twee duivenmelkers 'In the Spotlight' zetten! We beginnen met Robert Van Holewinckel die de titel voor de derde keer verdiend heeft gewonnen met de snelste jonge duif vanuit Quiévrain! Top prestatie Robert! Nog veel succes gewenst voor de rest van het seizoen!

Voor onze tweede 'Duivenmelker in the Spotlight' kijken we even naar ons Noyon spel. In alle eerlijkheid moeten we toegeven dat het aantal deelnemers en duiven op Noyon een beetje ontgoochelend was voor de maatschappij, tot nu toe dan toch. Ik wil nog even de duivenmelkers bedanken die toch wekelijks op Noyon komen spelen. Nu lijkt het er echter op dat het tij dit weekend gekeerd is! We hadden een absoluut record voor dit seizoen tot nu toe met 250 getekende duiven! Kijk even bij 'Uitslagen' voor meer info. Degene die de titel 'Duivenmelker in the Spotlight' zeker en vast verdient, is Johan Van Damme. Hij behaalde de eerste en derde plaats in het Noyonverbond Waasland tegen 1280 jonge duiven! En dat is nog niet alles. In het grote, overkoepelende samenspel Midden Waas Noyon pakte hij ook de eerste en derde plaats tegen maar liefst 4540 jonge duiven! Wat een prestatie! Gefeliciteerd Johan! Verder wil ik nog vermelden dat er nog een aantal duivenmelkers waren die prijs gevlogen hebben, een mooi resultaat dus voor onze maatschappij! 

Weekvlucht Quiévrain Woensdag 19-07-2023

 

En voor de derde keer op rij was onze weekvlucht alweer een groot succes met 255 getekende duiven en 22 deelnemers! Bovendien werd er ook deze keer veel gezet door de duivenmelkers! Nog even ter info: Onze waarborg voor de weekvluchten blijft hetzelfde voor de komende tijd. Je kan al onze waarborgen steeds terug vinden hier op onze website onder het tabblad 'Kaarten (en Waarborg)' Wil je ook eens komen spelen in een gezellige sfeer? Onze weekvluchten hebben als omtrek gans Oost-Vlaanderen, inclusief Zwijndrecht en Burcht, iedereen welkom dus! Benieuwd naar onze nieuwe 'Duivenmelker in the Spotlight'? Om 08u10 konden de duiven gelost worden (mooi op tijd voor de regen), het was spannend tot iedereen was komen afslaan om te zien wie de titel deze keer won...

Onze 'Duivenmelker in the Spotlight' is deze keer Stefaan Cornelis! Hij had vandaag de snelste duif vanuit Quiévrain! Van harte gefeliciteerd en nog veel succes gewenst voor de rest van het seizoen!

Wedvlucht Quiévrain 23-07-2023

 

Het was gisteren wachten op enkele opklaringen en het stoppen van de regen. Er werd zelfs al getwijfeld of de duiven nog gelost konden worden. Wat dan uiteindelijk toch het geval was!

Om 13u00 werden ze gelost vanuit Quiévrain! Ook Noyon kon gelost worden om 12u30. De duivenmelker die vandaag de titel heeft gewonnen, mag zich al voor de vierde keer 'Duivenmelker in the Spotlight' noemen! Wat een unieke prestatie! Gefeliciteerd Robert Van Holewinckel met de snelste duif vanuit Quiévrain en tevens ook met de prijzen die je vandaag gepakt hebt! We wensen je nog veel succes toe voor de rest van je seizoen, dat tot nu toe al goed was! 

Kermisvlucht Quiévrain 05-07-2023 UPDATE

 

Zoals jullie wel weten, hadden we nog een foto tegoed van de duivenmelker die de snelste duif had op de kermisvlucht vanuit Quiévrain. Hier is hij dan, de foto van De Bruyn Davy! Ook de weekvlucht van vandaag 26-07-2023 leverde voor hen mooie prijzen op. Gefeliciteerd Petrus en Davy en nog veel succes gewenst voor de rest van jullie seizoen!

Weekvlucht Quiévrain Woensdag 26-07-2023

 

Wat een ideaal weer was het deze ochtend! Om 08u10 konden de duiven gelost worden vanuit Quiévrain. De absolute toppers van het moment lieten zich zien, verdiend natuurlijk! Benieuwd wie de titel deze keer in de wacht sleept? Onze 'Duivenmelker in the Spotlight' is deze keer Frans De Saeger! Hij had de snelste jonge duif vanuit Quiévrain. Maar dat is nog niet alles... Het is de derde keer dat Frans deze titel verdiend gewonnen heeft! Mooie prestatie! Proficiat Frans en nog veel mooie resultaten gewenst voor de rest van het seizoen!

Wedvlucht Quiévrain 30-07-2023

 

Er was wat bewolking, maar gelukkig met brede opklaringen, de duiven konden om acht uur gelost worden vanuit Quiévrain! Ook Noyon kon op het vroegste uur gelost worden, om 07u30 mochten de duiven helemaal los gaan! De duivenmelker die de titel vandaag verdiend heeft gewonnen, is Leo Rooms! Na een reeks van tegenvallende resultaten, was het eindelijk prijs voor Leo! Een echte duivenmelker dus, die de moed niet opgeeft, zijn duiven kent en ook een vaste waarde is in de duivensport op de snelheid. Naast de snelste duif vanuit Quiévrain en ook nog een derde plaats erbij, won hij ook een aantal mooie prijzen, een leuk weekend dus voor onze nieuwe 'Duivenmelker in the Spotlight'. Het tij lijkt gekeerd, dus hierbij wensen wij Leo nog meer mooie prijzen! Veel succes voor de rest van het seizoen!

Ook als we even kijken naar de uitslag van de vlucht vanuit Noyon, kunnen we alweer trots zijn! Cesar Bosteels behaalde namelijk een heel mooie vierde plaats in een vlucht met 785 jonge duiven (Noyonverbond Waasland) en een prachtige dertiende plaats tegen 3112 jonge duiven in het overkoepelende samenspel! Van harte gefeliciteerd Cesar!!!

Wedvlucht Quiévrain 07-08-2023

 

Zondag was een compleet verregende dag, maar gelukkig maakte vandaag veel goed! Om 08u00 konden de duiven gelost worden vanuit Quiévrain. Ook in Noyon konden de duiven gelost worden om 07u30. De duivenmelker die vandaag de titel van 'Duivenmelker in the Spotlight' terecht mag opeisen is... Robert Van Holewinckel! En dit dus al voor de VIJFDE keer! Ongelofelijke prestatie! Robert had niet alleen de snelste jonge duif vanuit Quiévrain, hij ging ook lopen met het merendeel van de prijzen! We kunnen wel stellen dat Robert aan een sterk seizoen bezig is. Proficiat en nog veel succes gewenst voor de rest van je seizoen!

Ook zeker het vermelden waard is de mooie prestatie van Antoine Van Hoey en Jurgen op Noyon! In het Noyonverbond Waasland, behaalden ze de tweede plaats, en in het samenspel ook een mooie zesde plaats! Proficiat Antoine en Jurgen, doe zo verder! 

Weekvlucht Quiévrain Woensdag 09-08-2023

 

Wat een succesvolle vlucht was dit! Met 279 getekende jonge duiven en 27 deelnemers waren wij heel tevreden! Er werd ook heel veel gezet door onze duivenmelkers, met als resultaat dat ons record van dit seizoen verpulverd werd. Het was een mooie avond, in een gezellige sfeer!

Na het optrekken van de mist van deze morgen, was het mooi duivenweer. Onze duiven konden om 10u10 gelost worden vanuit Quiévrain! De duiven vielen goed en het was in spanning afwachten tot de laatste duivenmelker kwam afslaan. Onze 'Duivenmelker in the Spotlight' is deze keer Danny Van Raemdonck! Hij had de twee snelste jonge duiven vanuit Quiévrain en ging ook nog eens met de meeste prijzen lopen! Na enkele keren er dichtbij te zijn geweest, heeft Danny nu de titel te pakken! Flink wat andere duivenmelkers behaalden ook mooie resultaten. Maar de titel gaat dus deze keer verdiend naar Danny! Van harte gefeliciteerd en nog veel succes gewenst voor de rest van je seizoen!  

Wedvlucht Quiévrain 13-08-2023

 

Met 162 jonge duiven en 22 deelnemers, die flink wat gezet hebben, waren wij zaterdag alweer tevreden! Het was best wel bewolkt, maar om 09u00 konden de duiven vanuit Quiévrain gelost worden. Ook de duiven vanuit Noyon werden om 08u30 gelost. Over het algemeen vielen de duiven iets minder goed, maar we hebben toch maar weer een mooie uitslag! De duivenmelker die de snelste jonge duif had vanuit Quiévrain, is niemand minder dan Guido Roels! Hij heeft er al een mooi seizoen opzitten en dus mag hij verdiend de titel van 'Duivenmelker in the Spotlight' opeisen! Gefeliciteerd Guido en nog veel succes gewenst! 

Wat ons Noyonspel betreft, hadden we deze keer 83 getekende duiven! Johan Van Damme, Cesar Bosteels, Benoit Van Winckel, Antoine en Jurgen Van Hoey, Danny Van Raemdonck, Eric Van Hauwermeiren, Tom en Nancy De Wilde - Van Driessche en Luc De Maesschalck tekenden hun duiven in. Johan Van Damme behaalde een mooie zevende plaats in het Noyonverbond Waasland en iedereen ging wel met enkele prijsjes lopen. Proficiat!

Weekvlucht Quiévrain Woensdag 16-08-2023

 

En voorlopig blijven we op hetzelfde elan doorgaan! Met 264 duiven en 27 deelnemers die flink hebben gezet, hebben we weer een succesvolle vlucht achter de rug! Het weer zat mee en de duiven konden om 09u10 gelost worden vanuit Quiévrain. Over het algemeen kwamen ze ook goed. De duivenmelker die vandaag ging lopen met de felbegeerde titel 'Duivenmelker in the Spotlight' is Marc Maes! Hij had de snelste duif vanuit Quiévrain vandaag. Proficiat Marc en nog veel succes gewenst voor de rest van jouw seizoen!

Wedvlucht Quiévrain 20-08-2023

 

Met 149 jonge duiven en 20 deelnemers, waren we alweer klaar voor de vlucht vanuit Quiévrain vandaag! Het was een mooie zomerdag, dus de duiven konden al om 08u00 gelost worden. Ook in Noyon konden ze al om 07u30 gelost worden. De duivenmelker die zich vandaag 'Duivenmelker in the Spotlight' mag noemen, is niemand minder dan Robert Vehent! Zijn jonge duif was de snelste vanuit Quiévrain. Robert heeft er geen gemakkelijk seizoen opzitten tot nu toe, dus we wensen hem nog veel succes voor de rest van zijn seizoen, dat nu toch lijkt te keren! 

Wat ons Noyonspel betreft, hadden we deze keer ook weer een aantal deelnemers! Zij slaagden er ook in om enkele prijzen te pakken! Proficiat aan allen! Voor meer details, kan je even kijken naar onze 'Uitslagen' Pagina, enjoy!

Weekvlucht Quiévrain Woensdag 23-08-2023

 

Vandaag werden onze 133 getekende duiven om 09u10 gelost vanuit Quiévrain. Het was mooi weer en de duiven vielen dan ook goed. De duivenmelker die vandaag de snelste duif had vanuit Quiévrain en dus verdiend de titel 'Duivenmelker in the Spotlight' krijgt, is deze keer Freddy Segers! Van harte gefeliciteerd Freddy en nog veel succes gewenst verder!

Wedvlucht Quiévrain 27-08-2023

 

Het seizoen begint naar het einde toe te gaan, dus zijn er sowieso minder duiven. Al mochten wij niet klagen met 141 getekende jonge duiven en 22 deelnemers! Net op tijd vóór de hevige regen en het onweer werden de duiven gelost om 08u00 vanuit Quiévrain en om 08u30 vanuit Noyon. Ze vielen best goed en de prijzen zijn dan ook redelijk goed verdeeld onder de liefhebbers. Natuurlijk hebben we alweer een nieuwe 'Duivenmelker in the Spotlight'... Deze keer is het Leo Rooms die met de titel gaat lopen en dit al voor de tweede keer. Gefeliciteerd met je snelste duif Leo en nog veel succes verder!

Wat Noyon betreft, hadden we twee duivenmelkers die erop speelden: Benoit Van Winckel en Cesar Bosteels. Ze hebben beiden enkele prijzen kunnen pakken, dus ben ik trots op onze leden! Gefeliciteerd Benoit en Cesar!!!

Laatste Weekvlucht Quiévrain Woensdag 30-08-2023

 

Zoals jullie ook kunnen zien op onze vluchtkalender was dit de laatste weekvlucht van het seizoen. We hebben een paar mooie weken achter de rug en we willen iedereen bedanken die kwam spelen. Volgend jaar zijn we er weer! Natuurlijk blijven we verder doen met onze weekendvluchten! Vandaag hadden we ook alweer een nieuwe 'Duivenmelker in the Spotlight' Deze keer was het Dirk Huyck die de twee snelste jonge duiven had vanuit Quiévrain! En dit ook voor de tweede keer! Sterke prestatie Dirk, gefeliciteerd!

Wedvlucht Quiévrain 03-09-2023

 

Het weer was goed, al was het wachten tot het optrekken van de mist in Quiévrain. Om 12u00 konden de duiven vanuit Quiévrain gelost worden. De duiven vanuit Noyon werden om 11u30 reeds gelost. Met 119 jonge duiven en 20 deelnemers werd het afwachten wie er vandaag de beste duiven had. Uitzonderlijk is het deze keer niet de snelste jonge duif vanuit Quiévrain die met de titel mag gaan lopen! Dit was Jaak Van De Cauter, proficiat! Deze keer gaat de titel naar de duivenmelker die ondanks een slecht seizoen nooit opgaf en bleef verder spelen. Dat resulteerde eindelijk in een mooi resultaat, met onder andere de eerste serie! We hebben het over niemand minder dan Robert Vehent! Robert, jij mag terecht trots zijn op je prestatie en je hebt de titel van 'Duivenmelker in the Spotlight' dan ook verdiend gewonnen! Doe zo verder voor de rest van jouw seizoen!

Wedvlucht Quiévrain 10-09-2023

 

Dit weekend hadden we uitzonderlijk goed weer met hoge temperaturen, en dat voor september! De nodige voorzorgen werden genomen, ook op vraag van de KBDB. Per mand werden er twee drinkbakjes gehangen en het aantal duiven per mand werd natuurlijk beperkt tot 22. Maar verder is alles goed verlopen. Omwille van het weer, mochten de duiven op het vroegst mogelijke uur gelost worden (indien de weersomstandigheden dit ook toelieten). En ja hoor, om 08u00 werden onze duiven gelost vanuit Quiévrain! Ook de duiven vanuit Noyon werden om 08u00 gelost. De duivenmelker die deze keer de titel van 'Duivenmelker in the Spotlight' te pakken heeft is Paul Roels! Hij had de snelste duif op de uitslag van de vlucht vanuit Quiévrain! Gefeliciteerd Paul!

Wedvlucht Quiévrain 17-09-2023

 

Vandaag was het wachten op enkele brede opklaringen voor het lossen van de duiven vanuit Quiévrain. Uiteindelijk werden ze dan om 14u00 gelost! De duivenmelker die opnieuw de titel van 'Duivenmelker in the Spotlight' gewonnen heeft, is Paul Roels! Van harte gefeliciteerd Paul met je derde titel!